mandag den 28. maj 2012

Safarituren:

Hej alle sammen, nu kommer del 2 som handler om vores vidunderlige safaritur!
Dag 6: Så startede vores safarieventyr! Vi havde den samme chauffør Sula som dagen før, som var rigtig sød. Vi kunne først ikke komme ud af Kampala grundet af vej- og trafik problemer, men efter 1½ timer kom vi endeligt ud og kom af sted. Det var rigtigt smukt at kigge ud af bilen. Den vej vi kørte havde jeg kørt et par gange, men denne gang stoppede vi ved ”equator crossing”, hvor vi fik taget et par billeder hvor vi stod med det ene ben i nord og det andet ben i syd! Vi holdt også en pause og spiste nachos med guacemole, som smagte helt vildt godt! Så kørte vi videre – det var en meget lang tur. Om aftenen kom vi til vores logde, som hed Gorilla Resort. Vi blev varmt modtaget af medarbejderne, og vi skulle straks spise. Det var 4 retter, som bare var helt vildt gode. Det var ret mørkt, så vi anede ikke hvad der ville vente os, når vi vågnede næste morgen. Vi skulle bo i en slags telt – en helt anderledes oplevelse for os. Men det var rigtigt hyggeligt. Der ventede en behagelig overraskelse for os i vores senge – nemlig varmedunke! Der var nemlig lidt koldt der hvor vi boede. :)
Dag 7: Tidligt om morgenen vågende vi op til et flot udsigt over regnskoven, vi var også de eneste der boede på logden. Så det føltes som vi var Paller alene i regnskoven J God morgenmad, og vi fik store madpakker og stav. Så var vi KLAR! Dog var Palle nødt til at blive hjemme, da han skulle gennemføre en samtale med Syddansk Universitet (takket være vores søde tjener Fred og vores teknologi!) Vi tre blev kørt hen til stedet, hvor vi skulle få informationer og møde vores guide.
Vi skulle nemlig møde bjerggorillaer! Vi fik en rigtig sød kvindelig guide, og der blev anbefalet at vi skulle ”købe” en bærer, der kunne bære mors & fars taske og hjælpe dem med at komme op ad bjerget osv., og samtidig støttede man Gorillaerne ved at betale.  Det viste sig at være en rigtigt god ide! Vi var en gruppe på 7 personer. Vi kørte først hen til et sted, hvor vi skulle starte. Vi skulle møde en gorilla familie på 18 personer, 1 ”alfahan” silverback, 2 blackbacks, 6 damer, teenagere og nogle unger. Der var lige født en baby – en uge gammel! Vi gik og gik, det var en rigtigt hård tur og vi var alle sammen glade for at vi havde vores stave – ellers ville vi aldrig komme hjem igen! Det var rigtigt stejlt nogle gange, og der var heller ikke en sti – man skulle gå under/over træerne, der var faldet ned osv. Vi fik vide at vi skulle forvente at det kunne tage mellem 6 – 8 timer, det afhang af hvor gorillaerne var. Denne dag var vi heldige, efter ca. 3 timer kom vi til stedet hvor de var! Den første gorilla vi så var alfahannen, hvor da kæft mand. Han var STOR og vi kom faktisk ret tæt på! Der var også mødre med unger – lige ca. 1 meter væk fra os! Der var babyen, og den dag fandt guiden ud af at det var en dreng, da vi så babyens røv J Det var helt fantastisk! Vi følte os alle sammen så heldige! Vi fik ikke set alle medlemmerne af familien, men vi så mange. Og de var ret flotte og store! En af de unge damer Elisa, som var 5 år gammel, var ret nysgerrig og kom tæt på os. Vi var alle sammen rolige og brugte tid på at bare kigge og tage billederne af dem.  Guiden og vagterne ”talte” med gorillaerne gennem nogle kurrende lyde. Vi havde 4 vagter med, der kunne hjælpe hvis nu. Men de var rolige – så begyndte det regne helt vildt. Gorillaerne kunne ikke lide regnen og gik hen under nogle træer. Alfahannen passede på sin familie og holdt øjne med dem – og os. Så begyndte vi at gå hjem – og det var noget af tur! Vi gik op ad et ret stejlt bjerg, og det var svært at gå op ad, da der ikke var nogen sti! Men vi var gode til at hjælpe hinanden, og så havde vi jo bæreren – John. Han var så sej!  Det regnede bare så meget, men vi var glade for at have mødt denne vidunderlige gorilla-familie, og endda så tæt på! Vi var kede af at Palle ikke kunne dele oplevelsen med os, men han var i vores tanker hele tiden. Vi var ret smadret da vi kom tilbage, men glade og fik rigtigt god mad! Jeg er rigtigt stolt af mine forældre, som klarede den hårde tur – og ret imponeret over dem. Vores madpakker var også ret lækre, syntes vi!
Dag 8: Spiste tidligt morgenmad, og så skulle vi af sted for at besøge Ishasha, som er en del af Queen Elizabeth National Park. Gorilla Resort var et rigtigt dejligt sted med god mad, søde medarbejdere og der hvor vi spiste – der var en fantastisk udsigt! I Ishasha skulle vi se forskellige dyr, vi var spændte på hvad vi kunne se. Vi så aber, flodheste, Olive Baboon (abetype), african buffalo, topi, waterbucks, Uganda kob og bohor reedbuck. Vores chauffør var sej, og kørte en ”ulovlig” vej, hvor hvis han blev opdaget, så ville han få en stor bøde. Han ville nemlig så gerne have at vi skulle se en ”tree-climbing lions”, han havde nemlig gennemført 6 samme slags safariture som vores uden at have set en løve. Så han kørte rundt i mudder og i de høje græs. Så så vi den første elefant! Han var ret stor, og ret flot. Pludselig…. SÅ vi en hunløve oppe i et træ! Hun var så flot, og vi kom ret tæt på. Så måtte vi alle sammen klappe, for det er ikke tit at man kan se en løve og vi måtte endda køre en ulovlig vej. Vi var ret glade, og blev der længe og kigge på løven, som havde det ret varmt. Så prøvede vi at finde andre løver, men vi var glade for at bare set én, da det ikke var tit at man kunne få lov til at se en.
Så kørte vi langt, og pludselig fik vi øjne på flere elefanter langt væk og de var ret flotte. MEN længere hen på vejen så vi en lille gruppe elefanter gå over vejen! Så vi kørte tæt på og så pludselig ca. 30-40 elefanter inkl. Babyer og unger! Det var VILDT! Vores bil havde et soltag, som kunne åbnes, så vi stod op og så dem ret tæt på. De skulle også over vejen, så vi fik en flot chance til at se dem så tæt på og de var simpelthen store og flotte. Vi var helt mundlamme, for det var heller ikke tit at man kunne få lov til at se dem så tæt på og på vejen! Vi var fanme heldige!
Så kørte vi ud af parken og på en ny lodge – Enganzi Lodge, som lå ret flot. På et bjerg og med udsigten over Queen Elizabeth National Park. Vi fik vores lodge, som var et slags hus. Det var en ”luksus” i forhold til den anden lodge, vores ”huse” var ret store. Vi fik også ret skøn mad der, og så gik vi tidligt i seng og stadigvæk helt oppe at køre over de dyr vi fik set den dag.
Dag 9: Vi skulle spise morgenmad kl 6.00, ret tidligt J Vi skulle nemlig på en chimpanse – tur! Denne gang kunne Palle komme med, og det var skønt. Vi var også en gruppe på 7 personer, en kvindelig guide og 2 ”vagter”. Vi skulle gå ned i ”regnskoven”, som lå ved en flod. Denne gang var det ikke SÅ slemt, men vi skulle også kravle en gang! Det var ret varmt, men humøret var ret godt. Vi skulle møde en familie på 20 medlemmer inkl. Alfahannen. Vi gik i ca. 2 timer, før vi fik øjne på en chimpanse, som var ret høj oppe på et træ. Vi havde heldigvis vores kikkert med, og der var faktisk 2. Guiden kunne høre at de to snakkede sammen med andre chimpanser, så vi skulle gå videre. Der mødte vi ca. 3 andre chimpanser og et par unger! Det var også helt fantastisk at få lov at se dem, også selvom de var oppe i træerne, hvor de enten sad og spiste eller svingede sig rundt. Det var også svært at tage billeder, men vi fik taget et par. Vi fik vide at chimpanser altid flytter rundt, fordi bl.a. de var meget renlige og derfor vil have nyt hvilested hver dag. De minder også meget om os mennesker, faktisk ___ %. Chimpanse familien passede også på at brødre og søstre ikke parrede sig, og det var da interessant. Mødrene flytter hver dag deres rede, så de bruger en del af dagen på at bygge en rede. Det så vi også oppe i et træ, hvor en mor var i gang med at bygge en rede, og ungen sad ret langt oppe i træet og ventede. Det var helt vildt at vi fik lov til a se dem! Så gik vi opad, og blev hentet af vores chauffør. Vi skulle nemlig hurtigt hjem på lodgen og spise frokost, for vi skulle ud at sejle. Frokosten var ret god! Så begyndte vi at køre – og vi kom ind i parken igen. Der mødte vi også flere elefanter, og vi blev aldrig trætte af at se dem.
Dagens optur var, da chaufføren fik øjnene på et eller andet dyr længere hen på vejen, og vi kørte tæt på. Det var fanme en LEOPARD! OG det var MEGET MEGET sjældent at man så en leopard, og vores chauffør havde kun set en leopard tre gange i sit liv, og han var en ældre mand. Leoparden var iskold, og gloede på os. Og begyndte at gå mod bilen, så vi måtte lukke soltaget og kigge igennem vinduerne. Hold da kæft mand, den var SÅ SMUK! Den gik forbi bilen, og tilbage på vejen og sad og ”hyggede sig” lidt væk fra bilen, og vi åbnede soltaget igen og tog et par billeder. Leoparden er farligere end en løve, da den er hurtigere. Vi alle sammen inkl. Chaufføren var helt oppe at køre – vi så en leopard! Og SÅ TÆT PÅ! Vores chauffør var også ret glad og fortalte det til alle han mødte J På vejen så vi også warthog, og de så sjove ud J
Vi skulle sejle med en masse andre mennesker på en flod, og vi så flodeheste, african buffalos, elefanter, Nile Monitor Lizard (krokodilletype) og en masse flotte fugle. Vi så også en flodhest baby! J Der var masser af babyer i parken. Det var dejligt afslappende at sidde i båden og kigge på de flotte dyr. Så kørte vi hjem på lodgen, vi var også de eneste der. Men det var faktisk dejligt at ikke skulle sidde med en masse mennesker. Vi gik tidligt i seng, da vi var helt mætte af alle de oplevelser vi var så heldige at få. I løbet af natten blev de i familien, der kan høre, vækket flere gange af trommer og høj snak – det var de lokale folk, der forsøgte at jage elefanter væk – de ville spise de dyrkede grøntsager!
Dag 10: Så var den sidste dag i safarituren, og vi skulle til en anden del af parken. Vi så de samme flotte dyr, men! Vi så også to hanløver, der var faktisk 4 løver i alt. Men to af dem lå ned og sov i det høje græs. Hold da op, de var helt vildt flotte og store. Deres manker var ret flotte – vi blev på vejen sammen med 3-4 andre biler og gloede på dem. Det var svært at få taget billeder, da de lå lidt væk. Men vi havde vores kikkert, og vi kunne se dem tæt på. Wow!  Så er det på tiden at køre hjem – og det var en lang lang tur med 2 pauser (inkl. Frokost) Vi var trætte og glade, da vi kom tilbage til Kampala og skulle bo på en logde, som havde den bedste udsigt over Kampala! Maden er også ret god ;)
Vi har været SÅ heldige på vores safaritur, at vi fik lov til at møde så mange dyr og endda en leopard! Den tur vil vi alle sammen ALDRIG glemme og vi er glade for at vi kunne dele de mange oplevelser sammen. Vi er så taknemmelige. Vores chauffør er simpelthen turens helt, og ham vil vi heller ikke glemme. Han var også en god guide, der vidste en MASSE ting om dyr og omgivelserne vi var i. De to lodger var også ret dejlige, og vi kan varmt anbefale dem!
Billederne:
Da vi skulle møde gorillafamilien:

 Da vi skulle møde chimpanser! Der er også et billede af far, Sula og mig!

Desværre er der kun billeder fra det lille kamera, men bare roligt - jeg sætter flere billeder ind når jeg kommer hjem.
Love

Ingen kommentarer:

Send en kommentar